7 טיפים לבחירת קבלן מבצע לפרויקט פינוי בינוי'

מבוא

הריסה של בנין מגורים ובניית בניין חדש תחתיו הן פרויקט רחב היקף ובחירה נכונה של הקבלן המבצע יכולה להיות ההבדל בין פרויקט שמתבצע בצורה חלקה, מקצועית ולשביעות רצון הדיירים, לבין פרויקט בלתי נגמר ש'נתקע' ונתקל בבעיות ובעיכובים. 

אז איך בוחרים, מתוך ההיצע הקיים של החברות המבצעות, את החברה הקבלנית הנכונה? 

ריכזנו עבורכם 10 טיפים שיעזרו לכם להבין על מה חשוב לשים את הפוקוס רגע לפני שאתם חותמים על הסכם ויוצאים לדרך.

  1. המלצות הן יופי של התחלה

זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש. בקשו המלצות מאנשים שהתנסו בפרויקטים דומים של הריסה ובניה. אלה יכולים להיות חברים, משפחה או קולגות שהבניינים בהם הם גרו עברו פרויקטים דומים. שאלו אותם מי היתה החברה הקבלנית שביצעה עבורם את הפרויקט ובקשו מהם חוות דעת. כך, תוכלו להגיע בקלות לקבלנים מנוסים ומקצועיים, שביצעו פרויקטים דומים ומחזיקים בידע ובהבנת התהליכים התכנוניים והביצועיים הייחודיים לסוג זה של עבודה. 

  1. ביקור בפרויקטים קיימים

בין אם קיבלתם המלצות על חברה קבלנית מחברים או משפחה ובין אם לאו, מומלץ לבקר בפרויקטים שבוצעו על ידי הקבלן שאיתו אתם שוקלים להתקשר בהסכם ושאוכלסו זה מכבר. באמצעות ביקורים שתערכו תוכלו להתרשם מקרוב ובאופן ישיר מאיכות העבודה, מהגימורים וכן תוכלו לדבר עם הדיירים על תהליך העבודה, העמידה בלוחות הזמנים ושביעות הרצון הכללית מהתוצאה הסופית.

  1. רישיונות וביטוח

חשוב לבדוק שהחברה הקבלנית איתה אתם עומדים להתקשר, מחזיקה ברישיונות נדרשים לסוג ולהיקף העבודה נשוא הפרויקט. 

בדיקה מהירה בפנקס הקבלנים תוכל להראות לכם את הסיווג הקבלני של החברה ואת ההיקף הכספי של העבודות המאושרות לה על-פי חוק. בנוסף חשוב שתוודאו, שהחברה מחזיקה בביטוח תקין ומקיף וזאת, כדי להבטיח שתהיו מוגנים במקרה של תאונות או נזקים.

  1. השוואת הצעות מחיר

אם אתם מתלבטים בין כמה חברות קבלניות וקיבלתם מספר הצעות מחיר רלוונטיות, השוו את הצעות המחיר, לא רק מבחינת המחיר הסופי, אלא גם מבחינת היקף העבודה, איכות החומרים, התחייבויות הקבלן כלפיכם – הדיירים, הניסיון הקודם שלו והאמינות. לא פעם קורה, שדיירים בוחרים בהצעה הזולה ביותר, דבר שמתברר בהמשך כטעות.

  1. תקשורת זה שם המשחק

וודאו שתוכלו לקיים תקשורת פתוחה וכנה עם הקבלן. חשוב שהצרכים שלכם – הדיירים, יהיו בראש סדרי העדיפויות של החברה הקבלנית וכי תוכלו לפנות ולקבל מענה אנושי נעים וקשוב.

  1. אחריות לאחר הביצוע

בדקו איזו אחריות מספק הקבלן על העבודות. החוק אמנם מסדיר את חובות הקבלן לתיקון ליקויים וקובע תקופות ופרקי זמן לאחריות, אך גם כאן, בירור עם דיירים בפרויקטים קודמים אותם ביצעה החברה הקבלנית, יוכל לעזור לכם לדעת, עד כמה הקבלן זמין לשאלות ובעניות שעלולות להתעורר בסיום הפרויקט.

  1. פרטי ההסכם

הסכם 'פינוי בינוי' אינו הסכם פשוט והוא משתרע לרוב על פני עשרות עמודים של חובות וזכויות. מומלץ להבין כל פרט ופרט בהסכם לפני החתימה ולוודא, שהתחייבויות החברה הקבלנית, לרבות בנושא העמידה בלוחות זמנים, עלויות ואחריות על העבודה, מוגדרות במפורש ועונות לדרישות החוק.

לסיכום

בחירת קבלן לפרויקט פינוי בינוי היא תהליך שדורש מחשבה, תכנון ומחקר קפדניים וכדי שתקבלו את ההחלטה הנכונה עם מי כדאי להתקשר, מוטב להשקיע את הזמן שנדרש בבחירה על מנת להגיע לתוצאה הנכונה. 

חברה קבלנית מנוסה, אחראית שביצעה כבר פרויקטים דומים בעבר, תדע להתגבר על האתגרים והקשיים שבדרך, לוודא שהאינטרסים שלכם – הדיירים, נשמרים ותוכל להגיע לתוצאה המבוקשת, כלומר לבניין חדש ויפה, עם מינימום עיכובים ובעיות ומקסימום שביעות רצון שלכם, הלקוחות.